Ένα ρομπότ με την πορεία του Μ. Αλεξάνδρου στο 3ο Γυμνάσιο Λαμίας

0

Το Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών (ΚεΠληΝεΤ) Φθιώτιδας σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Λαμίας, διοργάνωσαν χθες Παρασκευή 18-11-2016, για τους μαθητές της Α΄τάξης, ενημερωτική εκδήλωση-συνάντηση με θέμα «2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Γυμνασίου».

Καλεσμένος της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος του Οργανισμού Ρομποτικής (WRO Hellas) κ. Σομαλακίδης Ιωάννης. Η παρουσίαση, η οποία κέντρισε το ενδιαφέρον των μαθητών και ενθάρρυνε την πρακτική τους εξάσκηση όπως φαίνεται και στο συνοδευτικό βίντεο στο τέλος της ανάρτησης, έγινε από τον καθηγητή Πληροφορικής κ. Γιάννη Δήμο (MSc).

Ο διαγωνισμός με θέμα «Η πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου» απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές/τριες Γυμνασίου και θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2017.

Η δοκιμασία αναφέρεται στην περιπετειώδη πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που διέσχισε και κατέκτησε όλο το γνωστό κόσμο της εποχής του. Η διαδρομή πραγματοποιείται πάνω σε ένα χάρτη και τα ρομπότ πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδρομή που «χάραξε» ο Μ. Αλέξανδρος και να ολοκληρώσουν τις δοκιμασίες που θα συναντήσουν. Η δοκιμασία στηρίζεται και αναδεικνύει το ιστορικό γεγονός, αλλά δεν αποτελεί πιστή αναπαράσταση της πορείας του Μ. Αλεξάνδρου, έχοντας  τις απαραίτητες τροποποιήσεις λόγω του αγωνιστικού της χαρακτήρα.

O 2ος Πανελλήνιος διαγωνισμός, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για τη διάδοση της νέας εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics) και την ένταξή της στο σύστημα  διδασκαλίας και εκπαίδευσης μαθητών στην Ελλάδα και διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.


Share.

Comments are closed.