Από την εκδήλωση (συνδιοργάνωση) του 3ου Γυμνασίου Λαμίας με τον συγγραφέα-μαθηματικό Τεύκρο Μιχαηλίδη

0

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η χθεσινή εκδήλωση-αφιέρωμα του 3ου Γυμνασίου Λαμίας (με την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λαμίας, το Παράρτημα Φθιώτιδας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, τον Σχολικό Σύμβουλο Μαθηματικών κ. Δημήτριο Σπαθάρα και Εκδόσεις Πατάκη) με προσκεκλημένο τον συγγραφέα-μαθηματικό Τεύκρο Μιχαηλίδη. Την εκδήλωση προλόγισαν οι κ.κ. Γιάννης Ζωγλοπίτης, Δ/ντής του 3ου Γυμνασίου Λαμίας, ο Δρ. Ηλίας Αργυρόπουλος, τ. Περιφερειακός Δ/ντής Εκπ/σης Στερεάς Ελλάδας και ο Δημήτριος Σπαθάρας, Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών.

Μια ξεχωριστή πινελιά έδωσαν οι μαθητές του σχολείου μας, Άννα Χαρτοδιπλωμένου, Δήμητρα Καραγκούνη, Κώστας Ανθούλης και Γιώργος Τσιμπούρης, οι οποίοι δραματοποίησαν αποσπάσματα του βιβλίου του συγγραφέα “Μιλώντας στην Άννα για τα Μαθηματικά”. Κάποια στιγμή η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου γέμισε από μοναδικούς αρμονικούς μουσικούς ήχους που “έσπειραν” με τη κιθάρα τους τα επιδέξια δάχτυλα του μαθητή μας Κώστα Ανθούλη και του Δημήτρη-Χρήστου Ζωγλοπίτη, δίνοντας με αυτό τον τρόπο μια διαφορετική σύλληψη και πραγμάτωση συνάμα του μαγευτικού κόσμου των Μαθηματικών, αποσπώντας στο τέλος την επιβράβευση του ίδιου του συγγραφέα, ο οποίος με έκδηλη την χαρά και την συγκίνησή του τους καταχειροκρότησε. Παραφράζοντας μια φράση του καθ. Γ. Κακλαμάνη, θα μπορούσε κανείς να αποδώσει το βαθύτερο νόημα της εκδήλωσης ως ένα “υλοποιημένο αίσθημα” μέσω της τέχνης των Μαθηματικών, μακριά μεν από ερμητισμούς, αλλά δίπλα στην επιστημονική, παιδευτική και παιδαγωγική όραση.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση καθώς και αποσπάσματα video. Η ομιλία του κ. Τεύκρου Μιχαηλίδη, για τεχνικούς λόγους, δεν κατέστη δυνατόν να βιντεοσκοπηθεί. Όμως ολόκληρη η εκδήλωση βιντεοσκοπήθηκε από εξωτερικό συνεργάτη και η ομιλία του προσκεκλημένου μας θα αναρτηθεί στο παρόν άρθρο σε ανανέωσή του (update), όπως και των προσκεκλημένων μας που τον προλόγισαν. Ελπίζουμε στην κατανόησή σας.
Share.

Comments are closed.