Διαχείριση σεισμικού κινδύνου στις σχολικές μονάδες (ΟΑΣΠ)

0

Ενημέρωση από τον ΟΑΣΠ

Καλημέρα σας και καλή σχολική χρονιά.

Όπως ήδη γνωρίζετε ο Ο.Α.Σ.Π. / Τμήμα Εκπαίδευσης – Ενημέρωσης  στοχεύει μεταξύ άλλων στην ανάπτυξη αντισεισμικής συνείδησης και συμπεριφοράς στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές με τη διαρκή ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και εκπαίδευσή τους.

Στο πλαίσιο της κοινής μας προσπάθειας και της μέχρι τώρα συνεργασίας μας για τη μείωση των επιπτώσεων των σεισμών στα σχολεία της χώρας, θα θέλαμε σας ευχαριστήσουμε για τη συνεργασία που είχαμε μαζί σας και παράλληλα να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα:

α. ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς 2015-2016 επικαιροποιήσαμε το “Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στις Σχολικές Μονάδες» το οποίοκαι σας στέλνουμε σε Word. Το Μνημόνιο αυτό το οποίο στείλαμε στη Γενική Διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στη Γενική Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού, Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων (έγγραφο Ο.Α.Σ.Π. Αρ. Πρωτ. οικ. 1284/2-9-2015), ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί από την εκπαιδευτική κοινότητα, μπορείτε να το βρείτε και στα ακόλουθα link: (http://www.oasp.gr/node/3223, http://www.oasp.gr/inform/teachers).

Όπως ήδη γνωρίζετε το 2012 ο Ο.Α.Σ.Π. δημιούργησε το πρώτο πρότυπο «Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στις Σχολικές Μονάδες – 2012», το οποίο στάλθηκε μέσω του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στα σχολεία της χώρας (έγγραφο Ο.Α.Σ.Π. Αρ. Πρωτ. οικ. 1610/6-9-2012). Στόχος του μνημονίου είναι να υπάρχει ένα πρότυπο σχέδιο πάνω στο οποίο να μπορούν να βασιστούν οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων της χώρας για να υλοποιήσουν της απαραίτητες ενέργειες πρόληψης για τη διαχείριση του σεισμικού κινδύνου στο σχολείο τους (Σύνταξη Σχολικού Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης, Διοργάνωση Ασκήσεων Ετοιμότητας κ.λπ.).

β. δημιουργήθηκε νέο εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο μπορείτε να αναζητήσετε στο δικτυακό τόπο του Ο.Α.Σ.Π. www.oasp.gr στους ακόλουθους συνδέσμους:

– Αφίσα «Προετοιμάσου από Τώρα για το Σεισμό»: http://www.oasp.gr/node/2940

– Έντυπο «Οδηγίες Προστασίας – Μετασεισμική περίοδος»: http://www.oasp.gr/node/2686

– Έντυπο «Οδηγίες Προστασίας για Άτομα με Κινητική Αναπηρία»: http://www.oasp.gr/node/3200

– Έντυπο «Οδηγίες Προστασίας για υποστήριξη της αυτενέργειας ατόμων με μαθησιακές και επικοινωνιακές δυσκολίες»: http://www.oasp.gr/node/3083

Παράλληλα στο δικτυακό τόπο του Οργανισμού μπορείτε να βρείτε παλαιότερα φυλλάδια, αφίσες, πρότυπες εισηγήσεις κ.λπ.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας, σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο σας και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση, πληροφορία και συνεργασία.

Με εκτίμηση

Δρ Κούρου Ασημίνα

Προϊσταμένη Τμήματος Εκπαίδευσης – Ενημέρωσης

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.)

Ξάνθου 32, Ν. Ψυχικό 15451

Τηλ.: 210 6728000 εσωτ.: 128

Κιν.: 6974 321134

Fax: 210 6779561

www.oasp.gr

Share.

Comments are closed.