Ειδική νομοθετική ρύθμιση για την αναγνώριση προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα για τους εκπαιδευτικούς

0

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως είχε δημοσιευθεί το ΠΔ 69 (ΦΕΚ 127/13.7.16) για την αναγνώριση προϋπηρεσίας (έως και 7 έτη) των δημοσίων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα. Οι ευεργετικές διατάξεις του Π.Δ. 69 αφορούν σχεδόν όλο το δημόσιο τομέα, αλλά δεν αφορούν τους εκπαιδευτικούς αν και χιλιάδες εκπαιδευτικοί λόγω της  πολύχρονης αναμονής για διορισμό έχει απασχοληθεί σε φροντιστήρια, Κέντρα Ξένων Γλωσσών και η απασχόληση σε αυτά είναι απολύτως «συναφής» με την άσκηση του εκπαιδευτικού λειτουργήματος.

Από το υπουργείο διευκρινιζόταν ότι

  • Η ευεργετική διάταξη δεν μπορεί να εφαρμοστεί στους εκπαιδευτικούς διότι το βαθμολόγιο τους ανατρέχει στον Ν.1566 (βαθμοί Α, Β και Γ) και όχι στον Ν. 3528/2007,
  • «επειδή στις διατάξεις της παρ.3 του άρθρου 28 του Ν.4369/2016 δεν έγινε μνεία για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δεν μπορούν να τύχουν εφαρμογής για τους εκπαιδευτικούς οι ρυθμίσεις του Κεφαλαίου Γ` του Ν.4369/2016».

Χθες σε ενημερωτικό του αιρετού στο ΚΥΣΔΕ, Νεκτάριου Κορδή, αναφέρεται ότι “σχετικά με την αναγνώριση προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα, αναμένεται ειδική νομοθετική ρύθμιση που θα αφορά πλέον τους εκπαιδευτικούς.”

ΠΗΓΕΣ στο εισαγωγικό κείμενο: esos.gr, alfavita.gr

Share.

Comments are closed.