ΕΛΜΕ Φθιώτιδας. Ανθρωπιστική βοήθεια για τους πρόσφυγες

0

Λαμία, 27.9.15

Κάλεσμα-  Δελτίο Τύπου

Σταματήστε τους πολέμους τώρα !

 Το ανθρώπινο δράμα, οι εικόνες των  δύο παιδιών από τη Συρία, που πνίγηκαν μαζί με τη μητέρα τους στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τον όλεθρο του πολέμου, η απόγνωση και η αγωνία στα πρόσωπα των επιζώντων προσφύγων,  μας γεμίζουν οργή και αγανάκτηση αλλά ταυτόχρονα δυναμώνουν μέσα μας αισθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Η μετανάστευση, η προσφυγιά, τα κυκλώματα παράνομης διακίνησής τους, οι πνιγμοί, οι απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης είναι αποτελέσματα της βάρβαρης πολιτικής που εφαρμόζουν οι ισχυροί της γης (ΗΠΑ, Ε.Ε., ΝΑΤΟ)  που επεμβαίνουν και εξαπολύουν πολέμους για να εξασφαλίσουν τα κέρδη των μεγάλων εταιριών τους, τα κέρδη των πλουσίων αρπάζοντας τις πλουτοπαραγωγικές πηγές των χωρών, στερώντας τη δυνατότητα των λαών να ζήσουν με αξιοπρέπεια στον τόπο τους. Από τη μία προκαλούν συρράξεις, εκπαιδεύουν και εξοπλίζουν δυνάμεις όπως τους ισλαμιστές του ISIS, για να προωθούν τα σχέδιά τους και από την άλλη φράζουν τα σύνορα και  αυξάνουν τα μέτρα παρεμπόδισης των προσφύγων, με αποτέλεσμα να θρηνούμε καθημερινά ανθρώπινες ζωές.

Καλούμε τους εργαζόμενους , τη νεολαία και όλο το λαό, να δυναμώσουν την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες, να συνεχίσουν τον αγώνα κόντρα στη βάρβαρη πολιτική της  Ευρωπαϊκής  ΄Ενωσης, του  ΝΑΤΟ και των  Η.Π.Α. Να ξεσκεπάσουν το ρόλο της «Αραβικής ΄Ανοιξης». Να αποκαλύψουν την υποκρισία όλων των ελληνικών κυβερνήσεων που με τη σιωπή ή τη συμμετοχή της Ελλάδας διευκόλυναν τους πολέμους και την εξόντωση λαών.

Καλούμε ους εργαζόμενους της χώρας μας και όλο το λαό μας να αγωνιστεί για να  σταματήσουν οι πόλεμοι.

Ζητάμε:

Να ληφθούν μέτρα γρήγορης διεκπεραίωσης των διαδικασιών καταγραφής και ταυτοποίησης.

Να στελεχωθούν επαρκώς οι  υπηρεσίες που σχετίζονται με τη διάσωση, την υποδοχή, την περίθαλψη και τη μετακίνηση. Να στηριχτούν με τον αναγκαίο εξοπλισμό και να δημιουργηθούν οι απαραίτητες υποδομές.

Να καλυφτούν οι ελλείψεις και να ενισχυθούν τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, ώστε να αντεπεξέλθουν στις μεγάλες ανάγκες.

Να εξασφαλιστεί αξιοπρεπής υγιεινή διαμονή και διατροφή τους.

Να προωθηθούν όλοι οι πρόσφυγες στις χώρες που επιθυμούν  με κρατική μέριμνα.

Να απαιτηθεί έκτακτη χρηματοδότηση από τον Ο.Η.Ε. και την  Ε.Ε.

Να καταργηθούν  οι συνθήκες του Δουβλίνου και όχι μόνο η αναστολή εφαρμογής τους κατά περίπτωση.

Οι πρόσφυγες είναι θύματα πολέμου και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο κάθε χώρα οφείλει να ανοίξει τα σύνορα , να τους δεχτεί και να τους στηρίξει ! 

Στεκόμαστε στο πλευρό των κατατρεγμένων προσφύγων, που κάθε μέρα  κατά χιλιάδες επιχειρούν να διασχίσουν τη Μεσόγειο, είτε προς τα νησιά του Αιγαίου είτε προς την Ιταλία.

Συμμετέχουμε στις δράσεις αλληλεγγύης

Συγκεντρώνουμε τα παρακάτω είδη:

Φαγώσιμα :  ατομικές παιδικές κρέμες σε βαζάκια,  γάλα εβαπορέ το μεσαίο κουτί  200 γρ.,  μπισκότα, παστέλια, ξηρά τρόφιμα για άμεση κατανάλωση .

Είδη ανάγκης :  Υπνόσακους, ομπρέλες, αδιάβροχα, κουβέρτες, παιδικές πάνες.
Είδη ρουχισμού : μπλούζες, φούτερ, μπουφάν ανδρικά, γυναικεία, παιδικά όλα τα μεγέθη, παπούτσια αθλητικά, κάλτσες, ανδρικά εσώρουχα και παντελόνια.

Χώροι συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας

  • Περίπτερο Αλληλεγγύης  , Πλατεία Πάρκου (άνω πλευρά, 20 μ. από τα εκδοτήρια εισιτηρίων Αστικού ΚΤΕΛ) , από Δευτέρα  28/9/15 μέχρι το Σάββατο 3/10/15, το μεσημέρι 12.00-13.00 και το βράδυ  7.30 – 8.30.
  • Γραφείο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, Υψηλάντη 29, από τη Δευτέρα  28/9/15 μέχρι την Πέμπτη 1/10/15,  βράδυ  7.00 – 8.00.
  • Γραφείο Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου , Νοσοκομείο Λαμίας,1ος όροφος, είσοδος Τακτικών Ιατρείων (υπεύθυνη κ. Γυπαράκη) , από τη Δευτέρα  28/9/15 μέχρι την Παρασκευή 2/10/15,  μεσημέρι 12.00 – 15.00.
  • Κάστρο Αλληλεγγύης – Χωρίς μεσάζοντες, χώρος στάθμευσης Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, Σάββατο 3/10/15, ώρες 9.00 – 12.00.

 

Στην Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης συμμετέχουν οι φορείς :

                         Νομαρχιακό Τμήμα Φθιώτιδας Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

              ΚΑΣΤΡΟ  Αλληλεγγύης – Χωρίς Μεσάζοντες Λαμίας

         Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας

      Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Λαμίας & Κέντρων Υγείας.

.Σ.Ε.Π.Ε. (Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας)

 ΣΥ.Κ.Π.Ε. (Σύλλογος Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας)

               Ε.Λ.Μ.Ε. Φθιώτιδας ( Εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας)

                                ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ

Share.

Comments are closed.