Ενημέρωση από το ΚΕΣΥΠ Λαμίας για το μάθημα ΣΕΠ στα πλαίσια των βιωματικών δράσεων

0

Σε ενημερωτικό σημείωμα των κ. Δημ. Καλοδήμου και της κας Ευγ. Κατσίγιαννη του ΚΕΣΥΠ Λαμίας, αναφέρεται:

“Με αφορμή την εγκύκλιο των βιωματικών δράσεων γυμνασίου, όπου πρώτη φορά φέτος περιλαμβάνεται και ο Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός, σας υπενθυμίζουμε ότι στην ιστοσελίδα του ΚΕΣΥΠ Λαμίας  (http://didefth.gr/kesyp/) μπορείτε να βρείτε χρήσιμο υλικό κάθε είδους, το οποίο θα ανανεώνεται μέσα στη σχολική χρονιά:

  1. Υλικό ΣΕΠ: εδώ θα βρείτε το blog του ΚΕΣΥΠ Λαμίας, το οποίο θα συνεχίσει να ενημερώνεται όλη τη χρονιά (επιλέγετε «Μέλη»), καθώς και τα παλιά σχολικά βιβλία ΣΕΠ. Στα Εργαλεία αυτοβοήθειας θα βρείτε χρήσιμο υλικό για εφαρμογή στην τάξη (ασκήσεις ανάπτυξης δεξιοτήτων, ιδέες για δημιουργία portfolio κλπ.).
  2. Επαγγέλματα & Δεξιότητες: με τις νέες δεξιότητες, μονογραφίες και περιγράμματα επαγγελμάτων.
  3. Αγωγή Σταδιοδρομίας: εδώ θα βρείτε ενδιαφέροντα βίντεο για προβληματισμό και συζήτηση.
  4. Sep4u.gr: η ιστοσελίδα του υπεύθυνου ΚΕΣΥΠ Λαμίας Δ.Καλοδήμου με πλούσιο υλικό σε ό,τι αφορά τον επαγγελματικό προσανατολισμό.
  5. Πανελλαδικές / Βάσεις ΓΕΛ με την εφαρμογή του Δ.Καλοδήμου για τις σχολές και τις βάσεις εισαγωγής.
  6. Tests ΕΟΠΠΕΠ & Πύλη Εφήβων, που περιλαμβάνει online tests επαγ. προσανατολισμού και θεματολογία που συνεχώς συμπληρώνεται.”

Στο ενημερωτικό σημείωμα επισημαίνεται, δε, ότι στο ΚΕΣΥΠ Λαμίας μπορούν οι Δντες να παραπέμπουν μαθητές ή γονείς που κρίνουν ότι έχουν ανάγκη συμβουλευτικής υποστήριξης και πληροφόρησης για κατευθύνσεις, σπουδές και επαγγέλματα, ενώ παράλληλα τονίζεται η διαθεση και το ενδιαφέρον πό την λευρά του ΚΕΣΥ Λαμίας να γίνουν επισκέψεις σε σχολεία, ενημερώσεις αλλά και βιωματικές δράσεις, σε περίπτωση που ζητηθεί.

 

Share.

Comments are closed.