Επιμορφωτικό σεμινάριο «Αστικές Περιβαλλοντικές Διαδρομές» και για τους εκπαιδευτικούς Βθμιας Εκπσης Φθιώτιδας

0

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Μακρινίτσας, στο πλαίσιο της πράξης «Δράσεις δια βίου μάθησης για το περιβάλλον και την αειφορία – Άξονας προτεραιότητας 7» και της συμμετοχής του στα Εθνικά Θεματικά Δίκτυα «Βιώσιμη πόλη» που συντονίζει το Κ.Π.Ε Ελευθερίου-Κορδελιού, «Γεωμυθολογικά μονοπάτια» που συντονίζει το Κ.Π.Ε Στυλίδας-Υπάτης, «Βιομηχανική κληρονομιά» που συντονίζει το Κ.Π.Ε Νάουσας και «Περιβαλλοντικές διαδρομές στα ίχνη του παρελθόντος, αναζητώντας το βιώσιμο μέλλον» που συντονίζει το Κ.Π.Ε. Λαυρίου, οργανώνει σε συνεργασία με τη Δ/νση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Ν.Π.Δ.Δ. Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., διήμερο (2ημερο) επιμορφωτικό σεμινάριο, δέκα έξι (16) ωρών, για σαράντα (40) εκπαιδευτικούς Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης επιλεγμένων νομών εμβέλειάς του, με θέμα «Αστικές Περιβαλλοντικές Διαδρομές», από την Παρασκευή 19/06/2015 το μεσημέρι έως και το Σάββατο 20/06/2015 το απόγευμα.

 Το σεμινάριο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς των εξής διευθύνσεων εκπαίδευσης:

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση: Μαγνησίας, Α΄Αθηνών, Β΄Αθηνών.

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Μαγνησίας, Λάρισας, Φθιώτιδας.

Συγκεκριμένα, η επιλογή των εκπαιδευτικών θα γίνει ως εξής:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Π/θμια Μαγνησίας

Π/θμιαΑ΄ Αθήνας Π/θμιαΒ΄ Αθήνας Δ/θμια Μαγνησίας Δ/θμια Φθιώτιδας

Δ/θμια

Λάρισας

4

8 8 4 8

8

 

Οι υπεύθυνοι Π.Ε. και Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων θα πρέπει να στείλουν λίστα τακτικών (με βάση τον παραπάνω πίνακα) και αναπληρωματικών εκπαιδευτικών. Η επιλογή των εκπαιδευτικών θα γίνει με βάση τη σειρά προτεραιότητας που θα έχει καθοριστεί στις λίστες τακτικών και αναπληρωματικών εκπαιδευτικών που θα αποστείλουν οι υπεύθυνοι.

Το Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας αναλαμβάνει τα έξοδα διαμονής (πλην των συμμετεχόντων από τη Μαγνησία) και διατροφής των συμμετεχόντων στο σεμινάριο, όπως προβλέπεται από το εγκεκριμένο Τ.Δ.Υ. του Κέντρου ή τη Διαχειριστική του Επιτροπή. Συνοδοί ή επιπλέον ημέρες διαμονής των συμμετεχόντων, πέρα από τα προβλεπόμενα, ρυθμίζονται σε απευθείας επικοινωνία με το ξενοδοχείο. Ο τρόπος και το κόστος της μετακίνησης στα διάφορα πεδία του σεμιναρίου αφορούν αποκλειστικά τους συμμετέχοντες. Για τη μετακίνησή των συμμετεχόντων το Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας θα ζητήσει σχετική έγκριση από την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στους συμμετέχοντες, που θα παρακολουθήσουν, ανελλιπώς, τις εργασίες του σεμιναρίου θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο σεμινάριο πρέπει να στείλουν τις αιτήσεις τους στον Υπεύθυνο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ή Σχολικών Δραστηριοτήτων της αρμόδιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης που ανήκουν μέχρι την Τρίτη 19 Μαΐου 2015. Στη συνέχεια οι υπεύθυνοι πρέπει να στείλουν στο Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας διαβιβαστικό με τα ονόματα των εκπαιδευτικών σε αξιολογική σειρά καθώς και τις αιτήσεις τακτικών και αναπληρωματικών συμμετεχόντων μέχρι την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015.

Οι αιτήσεις των υπευθύνων θα αποσταλλούν στο ΚΠΕ αποκλειστικά με email ή με fax.

Επισυνάπτεται έντυπη Αίτηση Συμμετοχής.

Η υπεύθυνη του Κ.Π.Ε.

Μακέλη Γραμματή

Share.

Comments are closed.