Η συνάντηση γνωριμίας-ενημέρωσης με τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών της Α΄τάξης

0

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας συνάντηση γνωριμίας-ενημέρωσης με τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών της Α΄τάξης.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Καραγεώργου-Κωσταρά Γεωργία, έκανε μια περιεκτική αναφορά στη λειτουργία του Συλλόγου, συνδέοντάς την με έναν απολογισμό του έργου που είχε συντελεστεί το προηγούμενο σχολικό έτος (μπορείτε να δείτε σχετικά εδώ), με τα πενιχρά οικονομικά μέσα που έχει στη διάθεσή του από τις εισφορές των μελών του (εγγραφή στον Σύλλογο) και μόνο, θέτοντας τους στόχους για τη φετινή σχολική χρονιά.

Κατόπιν ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Ζωγλοπίτης Ιωάννης, ενημέρωσε τους γονείς για θέματα της αρμοδιότητάς του και φοίτησης των παιδιών στο γυμνάσιο βάσει των όσων καθορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας. Επικέντρωσε, δε, στο τρίπολο «γονέας-μαθητής-εκπαιδευτικός», μια σχέση που διατρέχει την πορεία των παιδιών καθ΄όλη τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Γυμνάσιο και που θα πρέπει να ερμηνεύεται και να προσεγγίζεται μέσα από ένα διαφορετικό φιλοσοφικό και κυρίως παιδαγωγικό πρίσμα, με βασικό άξονα τη συνεργασία, την εμπιστοσύνη και την αλληλοϋποστήριξη των μερών πουν την συναποτελούν.

Τέλος, αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, την ανοδική πορεία του σχολείου, τις διακρίσεις του, το άνοιγμά του στην κοινωνία και την εκπαιδευτική καινοτομία, που ερμηνεύονται ως αποτέλεσμα της άψογης συνεργασίας ανάμεσα στην διοίκηση και τον Σύλλογο Διδασκόντων ο οποίος επιτελεί με συνέπεια, ευθύνη και κατανόηση το ποιοτικό του έργο σε ένα μάλιστα  δύσκολο περιβάλλον που έχουν διαμορφώσει οι συνθήκες που όλοι μας βιώνουμε.

Share.

Comments are closed.