Καλωσόρισμα προς τους γονείς και ενημέρωση για δικαιολόγηση απουσιών

0

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Οι καθηγητές και ο διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Λαμίας ανανεώνουμε και για το τρέχον σχολικό έτος 2017 – 2018 την προσήλωσή μας στη συνεργασία μαζί σας.

Θεωρούμε πάντα τη συνεργασία αυτή απαραίτητη προκειμένου να προσεγγίσουμε περισσότερο και τελικά να πετύχουμε τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους παιδαγωγικούς στόχους για τους μαθητές. Οι προσπάθειες των γονέων αλλά και των εκπαιδευτικών έχουν πάντα σημαντική και σίγουρα θετική επίδραση στη στάση των μαθητών, πράγμα που διευκολύνει την εκπαιδευτική διαδικασία και κατ’ επέκταση την ομαλή εκπαιδευτική ζωή. Με αυτό τον τρόπο, δημιουργούνται καλύτερες προϋποθέσεις, ώστε οι μαθητές μας να διαγράψουν τη δική τους δημιουργική πορεία προόδου.

Η επαφή και η αλληλεπίδραση μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών αποτελούν ένα σημαντικό βήμα μιας τέτοιας συνεργασίας. Οι διδάσκοντες καθηγητές του 3ου Γυμνασίου Λαμίας θα είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για κάθε συζήτηση οποιουδήποτε θέματος σχετικά με την πρόοδο των παιδιών σας.

Σας υπενθυμίζουμε ακόμα ότι η διδασκαλία των μαθημάτων διεξάγεται πλέον σε δύο διδακτικές περιόδους, που ονομάζονται τετράμηνα. Η πρώτη περίοδος (1ο τετράμηνο) διαρκεί από 11 Σεπτεμβρίου έως 20 Ιανουαρίου και η δεύτερη περίοδος (2ο τετράμηνο) από 21 Ιανουαρίου έως 31 Μαΐου.

Για το λόγο αυτό ορίζουμε την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 να είναι η πρώτη ημέρα για το τρέχον σχολικό έτος 2017 – 2018 κατά την οποία όλοι οι καθηγητές θα βρίσκονται στο σχολείο ειδικά για την ενημέρωσή σας (από 11:30 έως 13:45).

Τέλος, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο τηλέφωνο του σχολείου 2231052433.

Σας ευχόμαστε μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Λαμίας

 

Σχετικά με την δικαιολόγηση απουσιών 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σχετικά με την δικαιολόγηση των απουσιών των μαθητών, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής :

Η δικαιολόγηση μπορεί να γίνει:

  1. Με απλή αίτηση του κηδεμόνα όταν πρόκειται για απουσίες μίας ή δύο συνεχόμενων ημερών που οφείλονται όμως σε λόγους υγείας ή σοβαρούς οικογενειακούς λόγους. Με αυτόν τον τρόπο ο κηδεμόνας μπορεί να δικαιολογήσει τις απουσίες δέκα το πολύ ημερών, αθροιστικά για όλο το σχολικό έτος.
  2. Με αίτηση του κηδεμόνα και ιατρική βεβαίωση μπορεί να αναφέρει το είδος και τη διάρκεια της ασθενείας.

Σε κάθε περίπτωση, η υποβολή των δικαιολογητικών γίνεται από τον ίδιο τον γονέακηδεμόνα εντός δέκα ημερών από την επιστροφή του μαθητή στο σχολείο, διαφορετικά τα δικαιολογητικά χαρακτηρίζονται ως εκπρόθεσμα και μπορεί να μην ληφθούν υπόψη.

Για να χαρακτηριστεί επαρκής η φοίτηση ενός μαθητή, στη γενική περίπτωση ο μαθητής θα πρέπει :

  1. Να μην έχει ξεπεράσει τις 64 απουσίες και
  2. Να μην έχει ξεπεράσει τις 114 συνολικά απουσίες (50 δικαιολογημένες και 64 αδικαιολόγητες).

Σας προτείνουμε να υπάρχει μέριμνα ώστε οι μαθητές να μην πραγματοποιούν απουσίες οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί. Όταν οι απουσίες ενός μαθητή πλησιάζουν γρήγορα τα όρια, τότε υπάρχει κίνδυνος τα όρια αυτά να ξεπεραστούν.

Από τη Διεύθυνση του 3ου Γυμνασίου Λαμίας

Share.

Comments are closed.