Ο Αγιασμός στο 3ο Γυμνάσιο Λαμίας

0

Τελέσθηκε την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου ο Αγιασμός στο 3ο Γυμνάσιο Λαμίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Νικολάου.

Ακολουθεί το μήνυμα του Διευθυντή στου σχολείου μας, κ. Ι. Ζωγλοπίτη, για την έναρξη της νέας σχολικης χρονιάς.

Σεβασμιώτατε

Αγαπητοί συνάδελφοι

Αγαπητοί γονείς

Αγαπητοί μαθητές

Σας καλωσορίζω όλους στο σχολείο μας.

Ξεκινά σήμερα μια νέα σχολική χρονιά, με την ευχή όλων μας να είναι καλή, δημιουργική και με θετικό απολογισμό στο τέλος της.

Κάθε χρονιά η έναρξη των μαθημάτων σηματοδοτείται-σημαδεύεται από τις συνθήκες που επικρατούν στην κοινωνία, την οικονομία, τις εκπαιδευτικές αλλαγές που έχουν άμεσο αντίκτυπο σε κάθε ελληνική οικογένεια, σε κάθε μαθητή.

Εκείνα, όμως, που ποτέ δεν πρέπει ν΄αλλάξουν είναι τα όνειρά σας και οι προσδοκίες σας για μάθηση, για γνώση, για δράση μέσα σε δημοκρατικά οργανωμένο σχολικό περιβάλλον που θα μας βοηθά να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι.

Εκείνο που ποτέ δεν θ΄αλλάξει είναι το αίσθημα ευθύνης των εκπαιδευτικών απέναντι στους μαθητές και ο διαρκής αγώνας να ευοδωθούν οι στόχοι της εκπαίδευσης.

Θα είμαστε δίπλα σας σε κάθε σας προσπάθεια.

Θα σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε την σκέψη σας, ν΄αποκτήσετε θετική στάση για τη ζωή, να σταθείτε με σιγουριά και αυτοπεποίθηση απέναντι στα προβλήματα που θα συναντάτε.

Να καλωσορίσουμε ειδικότερα τα παιδιά της Α΄τάξης και να προσπαθήσουμε όλοι να τα βοηθήσουμε να προσαρμοστούν όσο το δυνατό γρηγορότερα στο νεό τους περιβάλλον.

Καλή σχολική χρονιά, λοιπό, σε όλους, να΄χουμε υγεία, δύναμη και κουράγιο.

Να μη ξεχνάμε, όμως, και το δράμα πολλών παιδιών που αντί να ΄ναι στο φυσικό τους χώρο και τα σχολεία τους, πήραν μαζί με τις οικογένειές τους το δρόμο της προσφυγιάς πληρώνοντας ακόμα και με τη ζωή τους τις λαθεμένες πρακτικές και τους φανατισμούς των “μεγάλων”.

Η σκέψη όλων μας είναι μαζί τους και η ευχή μας είναι να τελειώσει όσο γίνεται πιο γρήγορα το δράμα τους.

(Φωτ.: Νίκη Τριανταφύλλου)

Share.

Comments are closed.