Πως μπορούν να συνδεθούν οι μαθητές στην πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης “η-Τάξη” του ΠΣΔ – Πως δημιουργούμε eclass-μάθημα -Εγγραφή πολλών μαθητών σε ένα μάθημα από τον εκπαιδευτικό

0

Ανανέωση εριεχομένου (upd 1) 24/3/2020

Στο συνημμένο αρχείο Δημιουργια eclass-μαθημάτων (για εκπαιδευτικούς) προστέθηκε μια ακόμη μικρή ενότητα, στην οποία μάς παρουσιάζεται πώς μπορεί ο εκπαιδευτικός να εγγράψει πολλούς μαθητές (μαζική εγγραφή) στο μάθημά του.

Πρώτη ανάρτηση 22/3/2020

Στην παρούσα ανάρτηση θα βρείτε δύο σύντομους και χρηστικούς ελπίζουμε οδηγούς. Προς αποφυγή παρανοήσεων ή παρεμηνειών,  ο ρόλος των συγκεκριμένων “οδηγών” είναι καθαρά ενημερωτικός, είναι προσωπική, εθελοντική εργασία, και δεν αποτελεί κατεύθυνση ή υποχρεωτικότητα τόσο από πλευράς μαθητών όσο και συναδέλφων. Άλλωστε δεν έχω ούτε θεσμικό ρόλο αλλά ούτε και οποιαδήποτε εξουσιοδότηση ή αρμοδιότητα για κάτι τέτοιο. Πρόκειται μόνο για μια παρουσίαση του ασύγχρονου περιβάλλοντος.

Ο πρώτος “οδηγός” αναφέρεται στους μαθητές (μας) και παρουσιάζει βήμα βήμα πως μπορούν να συνδεθούν στην πλατφόρμα “η-Τάξη” (γνωστή και ως eclass) του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Ο δεύτερος σε μας τους εκπαιδευτικούς για τη δημιουργία eclass-μαθήματος, με κάποιες “εκπτώσεις” στο υλικό παρουσίασης, αφού κάθε μάθημα (γνωστικό αντικείμενο) έχει τις δικές του απαιτήσεις και σχεδιασμό. Στόχος είναι να πάρουμε μια αρχική εικόνα του περιβάλλοντος εργασίας μας και πως μπορούμε να το διαχειριστούμε. Άλλωστε θα το δούμε στην πράξη, αν και όποτε μάς ζητηθει από τους αρμόδιους, και όποιες απορίες ή ερωτήματα θα μας λυθούν, εικάζω, σε σχετική τηλεδιάσκεψη.

Απ. Γατής

Οδηγός σύνδεσης για την “η-Τάξη” για μαθητές

Δημιουργια eclass-μαθημάτων (για εκπαιδευτικούς)

Share.

Comments are closed.