Το 3ο Γυμνάσιο Λαμίας …στην κορυφή του κόσμου!

0

Παρασκευή 28-2-2014 το σχολείο μας, στα πλαίσια των δράσεων των Περιβαλλοντικών Ομάδων του, προσκάλεσε τον κ. Κων/νο Αποστολόπουλο, μέλος της πρώτης ελληνικής αποστολής που κατέκτησε την ψηλότερη κορυφή του κόσμου.

Να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με όσα μας είπε, η πραγματοποίηση αυτού του ονείρου οφείλεται εν πολλοίς στην χορηγία του κ. Παύλου Αγγελάτου. Ο κ. Παύλος Αγγελάτος ομογενής επιχειρηματίας στον Καναδά με καταγωγή από την Κεφαλλονιά προχώρησε στην συγκεκριμένη χορηγία χάρη στον ανιψιό του, ο οποίος τον ρώτησε αν έχει ανεβεί ποτέ στο Έβερεστ. Στην αρνητική του απάντηση την οποία αιτιολόγησε με το ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν υπήρξε ελληνική αποστολή, ήρθε και «κούμπωσε» το «timing» με την έντονη επιθυμία γι΄αυτό το εγχείρημα της ορειβατικής ομάδας που ζυμώνονταν με την ιδέα πάρα πολύ καιρό πριν. Αρχηγός της αποστολής ο κ. Κώστας Τζιβελέκας ο πιο έμπειρος Έλληνας ορειβάτης –έχει συμμετάσχει σε 37 αποστολές, τον οποίο προσέγγισε ο Παύλος Αγγελάτος, επειδή στις 37 αποστολές του ο Τζιβελέκας δεν έχει χάσει ποτέ κανέναν ορειβάτη.

Ο κ. Αποστολόπουλος σε μια μοναδική για την ζωντάνια της παρουσίαση τού οδοιπορικού της ελληνικής αποστολής στα Ιμαλάια το 2004, χρονιά που η Ελλάδα φιλοξενούσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθήλωσε κυριολεκτικά καθηγητές και μαθητές. Δεν ήταν απλά μια παρουσίαση εικόνων, αλλά πολύ περισσότερο μια συνάντηση κουλτούρας και πολιτισμού με έναν άλλο κόσμο τελείως διαφορετικό από τον δικό μας με διαμεσολαβητή τον ριψοκίνδυνο ορειβάτη, τον πρώτο Έλληνα που κατέκτησε την ψηλότερη κορυφή του κόσμου, συμπαρασύροντάς μας σε αυτό το μοναδικής ομορφιάς ταξίδι του.

Share.

Comments are closed.