Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας. “We are the best!” του Λούκας Μούντισον

0

Οι Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας σας προσκαλούν την Τρίτη 01.12.2015 ώρα 21.15 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, στην προβολή μιας από τις πιο ευχάριστες ταινίες της χρονιάς “We are the best!” του Λούκας Μούντισον, που θα συναρπάσει τους πάντες – ασχέτως ηλικίας και μουσικών γούστων.

Ε Ι Σ Ο Δ Ο Σ  Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Η

Υπόθεση:

Στη Σουηδία της δεκαετίας του ’80 τρία νεαρά κορίτσια αποφασίζουν να δημιουργήσουν μια πανκ μπάντα, αλλά κανείς δεν τις παίρνει στα σοβαρά…

H Μπόμπο, η Κλάρα και η Χέντβιγκ είναι τρεις μικρές επαναστάτριες στη Στοκχόλμη της δεκαετίας του ’80, οι οποίες παρά τις διαφορές τους βρίσκουν το κοινό τους στοιχείο στη μουσική και φτιάχνουν μια μπάντα χωρίς να έχουν μουσικά όργανα, θέλοντας να αποδείξουν ότι η πανκ μουσική δεν έχει πεθάνει και ότι εκείνες είναι «οι καλύτερες», σε μια προσπάθεια ανεξαρτητοποίησης από τους μεγάλους και το σχολείο.

“Φτάνοντας νομοτελειακά στην καρδιά του punk, ο Λούκας Μούντισον φτιάχνει με το «We are the Best!» ένα ακόμη ταιριαστό κεφάλαιο στη νεανική φιλμογραφία του που ξεκίνησε με το «Δείξε μου Αγάπη» το 1998 και συνεχίστηκε με το «Λίλια για Πάντα» του 2002 – τις δύο ταινίες που τον έκαναν μια από τις πιο ισχυρές φωνές του σύγχρονου σουηδικού σινεμά. Eδώ στην πρώτη του απόπειρα διασκευής ενός κόμικ που υπογράφει η σύζυγός του, επιστρέφει το χρόνο στη Στοκχόλμη των 80s, όταν το να είσαι punk ήταν θέμα επιβίωσης…”

Ο ίδιος δηλώνει:
“Το punk δεν θα πεθάνει ποτέ / Κυρίως γιατί δεν έχει να κάνει μόνο με μια συγκεκριμένη εποχή ή ένα μουσικό ρεύμα. Το πανκ ήταν ανέκαθεν μια φιλοσοφία ζωής, το να είσαι ελεύθερος, να αντιδράς στις συμβάσεις, να αναζητάς την ταυτότητά σου, να προσπαθείς να κατανοήσεις τα ανεξήγητα αυτού του κόσμου. Αυτό δεν θα σταματήσει ποτέ.”

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για την ταινία και τους συντελεστές στο site των Φίλων

Share.

Comments are closed.