Χρ. Μακρή, Σχολική Σύμβουλος ΠΕ02: Έγκριση διήμερου επιμορφωτικού σεμιναρίου

0

Η Σχολική Σύμβουλος των Φιλολόγων Ν. Φθιώτιδας Δρ.  Χρυσούλα  Μακρή διοργανώνει την παρακάτω  Επιμορφωτική Διημερίδα σύμφωνα με το υπ΄αρ. Φ. αποφ. 5824/25-9-2015 έγγραφο έγκρισης του Περιφερειακού Δ/ντή  Α/θμιας και Β/θμιαςΕκπ/σης  Στερεάς  Ελλάδας:

«ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ  ΣΧΟΛΕΙΟ: ΑΝΑΓΚΕΣ, ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ»,

Σύμφωνα με το άρθρο 9 «Καθήκοντα και αρμοδιότητες των Σχολικών Συμβούλων σε σχέση με τους εκπαιδευτικούς», παρ. ια του Καθηκοντολογίου.

Η Διημερίδα διοργανώνεται με τη συνεργασία του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Φθιώτιδαςκαι θαπραγματοποιηθεί την Τετάρτη  7  & την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015 ως εξής:

  • Τετάρτη 7 Οκτωβρίου και ώρα 09:00 – 14:00 στο 5ο Γυμνάσιο Λαμίας με θέμα: «Σύνδεση θεωρίας και πράξης στη Γλωσσική Διδασκαλία»
  • Τετάρτη 7 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 – 20:00 στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο – Λύκειο Λαμίας, ομιλία με θέμα «Η Οικογένεια και το σχολείο ενώπιον των αναγκών και των προσδοκιών των εφήβων»
  • Πέμπτη 8 Οκτωβρίου   και ώρα 09:00 – 14:00 με θέμα: «Ειδική διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων»

Η διδασκαλία της Γλώσσας και η ομιλία προς τους κ.κ. Διευθυντές και Γονείς θα γίνουν από τον ομότιμο καθηγητή Παιδαγωγικής και Ειδικής Διδακτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γ. Ι. Σπανό.

H συμμετοχή των εκπαιδευτικών  είναι υποχρεωτική εκτός από το απόγευμα της Τετάρτης  7 Οκτωβρίου που είναι προαιρετική.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές και οι Διευθύντριες των σχολείων:

  • Να απαλλάξουν τους φιλολόγους των σχολείων τους από τα καθήκοντά τους στις σχολικές μονάδες τις συγκεκριμένες ημέρες, για να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην Διημερίδα.
  • Να ενημερώσουν ενυπόγραφα τους φιλολόγους των σχολείων τους.
  • Να ενημερώσουν ότι η μετακίνηση των εκπαιδευτικών γίνεται χωρίς δαπάνη για το δημόσιο.
  • Να ενημερώσουν επίσης ότι όσοι εκπαιδευτικοί δεν συμμετέχουν, δεν απαλλάσσονται των διδακτικών τους καθηκόντων.

Παρακαλούνται οι κ.κ. Δ/ντές και Δ/ντριες των Σχολικών Μονάδων  να αναδιαμορφώσουν τα ωρολόγια προγράμματα των σχολείων τους για να διευκολύνουν τους συναδέλφους να παρακολουθήσουν την επιμορφωτική διημερίδα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Η ΣΧΟΛΙΚΗ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΧΡΥΣΟΥΛΑ  ΜΑΚΡΗ

Share.

Comments are closed.