“Ας μιλήσουμε για τις σχέσεις μας” – “Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο” (αναν.)

0

Το υλικό της εκδήλωσης:

α. “Ας μιλήσουμε για τις σχέσεις μας“.

β. “Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο για παιδιά και εφήβους

 

10.12.2014

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Λαμίας διοργανώνει την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας δύο ομιλίες-συζητήσεις με θέματα:

α) «Ας μιλήσουμε για τις σχέσεις μας». Η ομιλία-συζήτηση με τους μαθητές θα πραγματοποιηθεί το πρωί ανά τάξη.

β) «Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο για παιδιά και εφήβους». Η συγκεκριμένη ομιλία-συζήτηση  θα γίνει το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 17:30, με γονείς και κηδεμόνες (στο διδακτήριο του σχολείου).

Ομιλήτρια και στις δύο περιπτώσεις θα είναι η Ψυχολόγος κα Αθανασίου Καλλιόπη*,Επιστημονική Συνεργάτιδα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».

 

Ψυχολόγος, Πτυχιούχος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή. Από το 2010, έως σήμερα είναι Επιστημονική Συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄Παιδιατρικής Κλινικής του Παν/μίου Αθηνών του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», με αντικείμενο την διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών, την νοομετρική αξιολόγηση των εφήβων με την χρήση του ψυχομετρικού εργαλείου WISC-IIΙ, όπως επίσης και στην συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη εφήβων.

Επιπλέον, είναι κάτοχος πιστοποιητικού κατάρτισης για το φαινόμενο του «εθισμού» των εφήβων στο διαδίκτυο, καθώς και για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι από την ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου. Έχει αναπτύξει ερευνητικό έργο αναφορικά με την εφηβεία, τις σεξουαλικές συνήθειες των Ελλήνων εφήβων, τις συμπεριφορές εξάρτησης στο Διαδίκτυο. Έχει πραγματοποιήσει εισηγήσεις για τα παραπάνω θέματα σε πανελλήνια συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια σε γονείς, εκπαιδευτικούς και εφήβους.

 

Share.

Comments are closed.