… για θέματα Covid-19

(Που και πόσα) Μετά το άνοιγμα των σχολείων 10-01-2022 θα πρέπει να έχουμε προμηθευτεί από τις 07-01-2021 μέχρι και το Σάββατο 08-01-2022 από τα φαρμακεία, πέντε (05) Διαγνωστικά Self Test, τρία (03) για την 1η Εβδομάδα και δύο (02) για την δεύτερη εβδομάδα.

(Πότε) Τα self tests γενικά θα πραγματοποιούνται μέχρι και 24 ώρες πριν την προσέλευση των μαθητών τις Τρίτες και τις Παρασκευές (ενώ για την 1η εβδομάδα θα γίνει και ένα έξτρα 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1)) .

(Ποιοι) Ο διαγνωστικός έλεγχος (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους ή μη.

Η δήλωση του αποτελέσματος καταχωρίζεται, όπως ίσχυε έως και πριν τις διακοπές,  στην πλατφόρμα edupass.gov.gr (και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr).

Από την ίδια πλατφόρμα εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Αν ένας μαθητής διαγνωστεί θετικός στον Covid-19, τότε θα μπαίνει σε καραντίνα για 5 ημέρες τουλάχιστον. 

Η καραντίνα θα διακόπτεται μετά από 5 ημέρες : 

  • εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα, ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο (προ - εξ άρχοντος του πυρετού)  υποχωρούν τότε ανεξαρτήτως αν είναι θετικός ή όχι επανέρχεται στο σχολείο με διπλή μάσκα.

 

Οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν κάθε μέρα, για 5 ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο rapid και ένα self test σε διάστημα πέντε ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών self tests την εβδομάδα, άρα 5 τεστ σε 5 ημέρες. 

Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν σύνολο 3 self test ένα επιπλέων των δύο σταθερών.

Τα παραπάνω ισχύουν για όλους τους μαθητές του τμήματος και όχι μόνο για τον σταυρό. 

Οι απουσίες που δικαιολογούνται είναι οι ΜΟΝΟ οι 5 ημέρες της καραντίνας μετά από το Τεστ θετικότητας.

Η θετικότητα πιστοποιείται από το έντυπο που εκτυπώνεται από το GOV.GR (ή δείτε παρακάτω ερώτημα)

 

Σε περίπτωση που ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος είναι θετικός, ο μαθητής βρίσκεται σε καραντίνα και δεν έρχεται στο σχολείο.

Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή με αρνητικό αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, τότε μέσω της πλατφόρμας εκτυπώνει την σχολική κάρτα για την επίδειξή της στο σχολείο.

Εμβολιασμένοι Vs Ανεμβολίαστοι: Ο πολιτιστικός πόλεμος του Covid στην  Ευρώπη» | NewsΣε περίπτωση που ο μαθητής είναι εμβολιασμένος ή με ιστορικό νόσησης επιστρέφει με αρνητικό Self Test.

Σε περίπτωση που ο μαθητής ΔΕΝ είναι εμβολιασμένος ή ΧΩΡΙΣ ιστορικό νόσησης επιστρέφει με αρνητικό RAPID Test.

Να επισκέπτεστε συχνά αυτή την σελίδα επειδή