Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας (Vagonetto)

0

Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν την ευκαιρία να βιώσουν οι μαθητές της Γ΄τάξης του 3ου Γυμνασίου Λαμίας με τη διοργάνωση εκπαιδευτικής επίσκεψης στο Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας, γνωστό και ως “Vagonetto”, στο πλαίσιο των μαθημάτων των Φυσικών Επιστημών.

Η περιήγηση  έδωσε στους μαθητές τη δυνατότητα να γνωρίσουν βήμα-βήμα τη διαδικασία εξόρυξης του βωξίτη, τις συνθήκες υπό τις οποίες αυτή γινόταν καθώς και τα μέσα τα οποία είχαν στη διάθεσή τους οι μεταλλωρύχοι. Ξεκινώντας από το παλιό μεταλλείο, τη Στοά 850*, η περιήγηση συνεχίστηκε στον Εκθεσιακό Χώρο Μεταλλευτικής Ιστορίας και ολοκληρώθηκε με τη διαδραστική επίσκεψη στην Πτέρυγα Ψηφιακής Τεχνολογίας.

Το Γυμνάσιό μας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στους υπεύθυνους του Μεταλλευτικού Πάρκου Φωκίδας για τον επαγγελματισμό, την οργάνωση και την υπευθυνότητα που επέδειξαν, προκειμένου η ξενάγηση των μαθητών και των συνοδών καθηγητών να είναι απόλυτα ασφαλής.

*Το 1970, μία από τις στοές που διανοίγεται για την υπόγεια εκμετάλλευση του βωξίτη είναι η στοά 850, αριθμός που, κατά τη μεταλλευτική πρακτική, υποδηλώνει το υψόμετρό της από την επιφάνεια της θάλασσας. Βρίσκεται στην περιοχή της Γκιώνας. Η λειτουργία της Στοάς 850 σταματά δύο χρόνια μετά, καθώς το συγκεκριμένο κοίτασμα βωξίτη είχε εξαντληθεί.

Share.

Comments are closed.