1η Ενημέρωση Γονέων και Κηδεμόνων… για την εξ’ αποστάσεως

0

Το 3ο Γυμνάσιο Λαμίας, ανταποκρινόμενο στις εξελίξεις και στην αναστολή λειτουργίας του σχολείου μας, ενεργοποιεί ψηφιακά εργαλεία που θα επιτρέψουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία και επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών.
Η εξ αποστάσεως διδασκαλία συνιστά το πλέον πρόσφορο εργαλείο για να διατηρήσουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί μας την επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία στις παρούσες, έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας – χωρίς να αποσκοπεί στο να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση.

Ξεκινάμε, όπως και άλλα σχολεία, ένα μεγάλο εγχείρημα, για την επιτυχία του οποίου είναι καίρια η συμβολή όλων μας: εκπαιδευτικών, κηδεμόνων αλλά και παιδιών – μαθητών.

Στις αρχές Απριλίου θα διαμορφωθεί πρόγραμμα εξ΄αποστάσεως διδασκαλίας το οποίο θα κοινοποιηθεί σε μαθητές και κηδεμόνες επίσης μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Η διαδικασία υλοποιείται από κάθε εκπαιδευτικό είτε με σύγχρονες, είτε με ασύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας, είτε συνδυαστικά:
 Σύγχρονη (τηλεκπαίδευση) είναι η απευθείας διδασκαλία και μετάδοση μαθήματος σε πραγματικό χρόνο από εκπαιδευτικό, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας σε μαθητές που παρακολουθούν ζωντανά μέσω υπολογιστή, κινητού ή tablet. Στην πλατφόρμα μπορεί κανείς να συνδεθεί και διαδικτυακά και τηλεφωνικά.
 Ασύγχρονη είναι η διδασκαλία κατά την οποία ο μαθητής συνεργάζεται με τον εκπαιδευτικό, με χρήση του e-mail που δημιούργησε στο ΠΣΔ, σε διαφορετικό χρόνο από τη διαδικασία παράδοσης του μαθήματος ή δημιουργίας υλικού από τον εκπαιδευτικό, έχοντας πρόσβαση σε μαθησιακό υλικό και χρονοδιάγραμμα μελέτης στη πλατφόρμα “η-Τάξη” του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου.

Διαβάστε την ενημέρωση του ΥΠΑΙΘ σχετικά με τον Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων εδώ

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

  1. Οι κηδεμόνες που ΔΕΝ λαμβάνουν e-mails από το σχολείο μας είναι επειδή δεν έχουν δηλώσει ΚΑΜΙΑ ηλεκτρονική διεύθυνση στο σχολείο μας.
  2. Στη παρούσα φάση λειτουργίας του σχολείου, δεν μπορεί να στείλει SMS στο κινητό τηλέφωνο σας για ενημέρωση.
  3. Αν θέλετε να λαμβάνεται ενημέρωση όπως και οι υπόλοιποι παρακαλώ στείλτε μήνυμα στο σχολείο (mail@3gym-lamias.fth.sch.gr) Ον/μο Κηδεμόνα —– e-mail κηδεμόνα —– για τον ον/μο μαθητή.

Ο διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Λαμίας

 

Share.

Comments are closed.