Επιμορφωτικό σεμινάριο MENTOR, Λαμία 21/4/2016 (β΄φάση)

0

Πραγματοποιήθηκε στις 21 Απριλίου 2016, στο αμφιθέατρο του 4ου Γυμνασίου Λαμίας με επιτυχία, η β΄ προγραμματισμένη επιμορφωτική συνάντηση εκπαιδευτικών, στο πλαίσιο εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού προγράμματος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, ERASMUS+με τίτλο MENTOR – Mentoring between teachers in secondary and high schools και Αριθ. Συμφ. 2014-1PL01-KA200-003335.

Στο πρόγραμμα πήραν μέρος εκπαιδευτικοί από 22 σχολικές μονάδες Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού Φθιώτιδας, που επιθυμούν να στηρίξουν το πρόγραμμα στη Δοκιμαστική Φάση – Πιλοτική εφαρμογή την επόμενη σχολική χρονιά. (Σ.σ. Από το 3ο Γυμνάσιο Λαμίας συμμετείχαν δύο εκπαιδευτικοί).

Στο Evaluation Focus Group με προεδρεύοντα τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας κ. Πιλιτζίδη Σπύρο, έγινε αξιολόγηση επί της διαδικασίας, της δομής και του περιεχομένου του επιμορφωτικού υλικού και κατατέθηκαν συγκεκριμένες βελτιωτικές προτάσεις από τους συμμετέχοντες.

Το εκπαιδευτικό υλικό – εργαλειοθήκη είναι προϊόν της Σύμπραξης των 6 εταίρων, με συγκέντρωση βιβλιογραφίας και καλών πρακτικών από την Ελλάδα, την Ευρώπη, τον Καναδά, την Αυστραλία και την Αμερική. Σκοπό έχει βοηθήσει όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να «καθοδηγήσουν» νεότερους συναδέλφους τους που εργάζονται στην ίδια σχολική μονάδα, με στόχο την καλύτερη και συντομότερη προσαρμογή τους στο νέο εργασιακό περιβάλλον.

Ευχαριστούμε τους Διευθυντές των σχολείων και τους εκπαιδευτικούς που επέλεξαν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Share.

Comments are closed.