Μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου Λαμίας (“Μουστάκειο”). Συγκίνησε και η πρωτοβουλία των μαθητών της Β΄τάξης του Γυμνασίου μας.

0

Το 3ο Γυμνάσιο Λαμίας – “Μουστάκειο”, ο Σύλλογος των Καθηγητών αλλά και οι μαθητές δεν έμειναν ασυγκίνητοι από το δράμα των προσφύγων. Ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης των τοπικών φορέων που πήραν την πρωτοβουλία και την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τις Μαθητικές Κοινότητες, διέθεσαν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό από τον κουμπαρά των δράσεων αλληλεγγύης για την αγορά φαρμάκων, παιδικών τροφών και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, που παραδόθηκαν στην Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας (Πλατεία Πάρκου).

Και εχθές 1-3-2016 οι μαθητές της Β΄τάξης του Γυμνασίου μας προέβησαν σε μια άκρως συγκινητική ενέργεια, που δείχνει την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη και την Παιδεία τους: τα 5μελή Μαθητικά Συμβούλια της Β΄τάξης αποφάσισαν να διαθέσουν το σημαντικό υπόλοιπο από τα χρήματα του ταμείου τους για την αγορά χρήσιμων ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες. Αντιπροσωπεία των καθηγητών του Γυμνασίου μας αποτελούμενη από τους κ.κ. Ι. Ζωγλοπίτη (Δντης) – Απ. Γατή (Υπ/ντης), Ι. Αλιμήσης και την κα. Ν. Τριανταφύλλου και μαθητές τα παρέδωσαν στην Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας.

 

Share.

Comments are closed.