Με διακρίσεις, πρωτιές και πρωτοπορία στην καινοτομία το 3ο Γυμνάσιο Λαμίας καλωσορίζει τη νέα σχολική χρονιά

0

Πρόγραμμα πρότυπο του 3ου Γυμνασίου Λαμίας στο 2ο Πανελλαδικό Συνέδριο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας

Το Γυμνάσιό μας, το 3ο Γυμνάσιο Λαμίας (Μουστάκειο), υλοποίησε και πέρυσι μια σειρά από συμμετοχικές δράσεις, πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης και δραστηριότητες, που το αποτέλεσμά τους δικαίωσε τις προσδοκίες και τις προσπάθειες των μαθητών και των συναδέλφων.

Το Γυμνάσιό μας και οι μαθητές μας διακρίθηκαν

  1. στον διαγωνισμό της Ε.Μ.Ε. «Ευκλείδης» (3 μαθητές)
  2. στους Περιφερειακούς Αγώνες Στίβου (Απρίλιος 2016: 1 πρώτη θέση, 5 δεύτερες θέσεις, 3 τρίτες)
  3. στους σχολικοί αγώνες κολύμβησης (Απρίλιος 2016: 4 πρώτες θέσεις, 2 δεύτερες, 2 τρίτες)
  4. στο Lamia Night and Run 2016 (Μάιος 2016: κυπελλούχος, ρεκόρ συμμετοχής)

ενώ κατέκτησε το 1ο Πανελλαδικό βραβείο από τον Σύνδεσμο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας ΠΕ (apf), με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Σίσκου Μαρία.

Κατά το σχολικό έτος 2015-2016 οι καθηγητές του σχολείου μας (Γατής Απόστολος, ΜΕd ΠΕ07 – Παπίστας Φώτιος, MSc ΠΕ11 και Δοβέλου Ιωάννα, ΠΕ05) υλοποίησαν ένα Γεωμυθολογικό Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα, το οποίο σύμφωνα με την αξιολόγηση των κριτών «παρουσιάζει καινοτομίες όσον αφορά την διαθεματικότητα, την διεπιστημονικότητα, την ολιστική προσέγγιση, την μεθοδολογία εργασίας», πρόγραμμα το οποίο «μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρότυπο πρόγραμμα για τα σχολεία.». Το πρόγραμμα του σχολείου μας θα παρουσιαστεί στο 2ο Πανελλαδικό Συνέδριο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας.

Να σημειώσουμε ότι και πέρυσι το σχολείο μας είχε υλοποιήσει Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα με τίτλο «Αγαπώ στη θάλασσα» (υπεύθ. καθηγητές κ.κ. Παπίστας Φώτιος, Γατής Απόστολος) είχε επιλεγεί από πλήθος σχολείων πανελλαδικά να συμμετάσχει για πρώτη φορά στον 1ο Πανελλαδικό Συνέδριο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας στην Λάρισα.

(Φωτ. ανάρτησης από aberrationistiskatankar.blogspot.com via google)

Share.

Comments are closed.