Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής 2017. Τα αποτελέσματα του Περιφερειακού Διαγωνισμού Ρομποτικής Στερεάς Ελλάδας

0

22 ομάδες Δημοτικών Σχολείων και 7 Γυμνασίων από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας φιλοξενήθηκαν σήμερα στο 3ο Γυμνάσιο Λαμίας για τον -σε πρώτη φάση- Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου της WRO HELLAS, που συνδιοργανώθηκε από την Επιστημονική Ένωση Καινοτομίας & Συνεργασίας «Εργαστήρι STEM» και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Ο διαγωνισμός περιελάμβανε δύο θεματικές ενότητες: “Οχήματα και μεταφορές του αύριο” για τους μαθητές του Δημοτικού και “Το ταξίδι του Μεγάλου Αλεξάνδρου” για τους μαθητές Γυμνασίου.

Τα αποτελέσματα Δημοτικών Σχολείων από την Επιτροπή Κριτών κατά σειρά κατάταξης:

  1. Oι Ταξιδευτές (Δημοτικό Σχολείο Βαθέος Αυλίδας)
  2. Οι Robocrafters (7ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας)
  3. Amazing Children Success (1ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας)
  4. 19ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας
  5. Τα Παιδιά του Ήλιου (7ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας)
  6. Keep the Head Up (1ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας)

Το Σάββατο 18 Μαρτίου οι παραπάνω έξι ομάδες των Δημοτικών Σχολείων καθώς και οι εφτά των Γυμνασίων θα λάβουν μέρος στον Τελικό των Πανελλήνιων Διαγωνισμών Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που θα γίνει στην Αθήνα (αίθουσα Γ. Κασιμάτης στο ΟΑΚΑ).

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Ευθύμιος Γκούμας, οι βουλευτές κ.κ. Απόστολος Καραναστάσης (Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής των Ελλήνων) και Γιάννης Σαρακιώτης καθώς και η πρώην βουλευτής Ελένη Μακρή – Θεοδώρου, με την ιδιότητα της εκπαιδευτικού.

Share.

Comments are closed.