2η (28-03-2020) Ενημέρωση Γονέων και Κηδεμόνων… για την εξ’ αποστάσεως

0

Σας ενημερώνουμε ότι ο σύλλογος διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Λαμίας, θα ανταποκριθεί και με τις δύο μεθόδους εξ’ αποστάσεως διδασκαλία  :

 1. με τη Σύγχρονη (τηλεκπαίδευση) : είναι η απευθείας διδασκαλία και μετάδοση μαθήματος σε πραγματικό χρόνο με χρήση της πλατφόρμας WEBEX της Cisko.

Ο μαθητές θα πρέπει να διαθέτουν :

  1. pc (ή phone ή tablet) με σύνδεση στο internet,
  2. μικρόφωνο και ηχεία
  3. Το σύνδεσμο (link) της ψηφιακής τάξης που πρέπει να συνδεθούν για να παρακολουθήσουν το online μάθημα οι μαθητές μας (είναι διαφορετικό και μοναδικό για κάθε καθηγητή).
  4. Το ωρολόγιο πρόγραμμα τμημάτων & καθηγητών (ώρα και ημέρα)
 1. με την Ασύγχρονη : είναι η διδασκαλία κατά την οποία ο μαθητής συνεργάζεται με τον εκπαιδευτικό σε διαφορετικό χρόνο από τη διαδικασία παράδοσης του μαθήματος, η πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί είναι η “η-τάξη” του ΠΣΔ και βρίσκετε στη διεύθυνση eclass.sch.gr 

Ο μαθητές θα πρέπει να διαθέτουν :

  1. pc (ή phone ή tablet) με σύνδεση στο internet,
  2. επικυρωμένος και ενεργός* λογαριασμός  στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ)

(* επικυρωμένος και ενεργός : όταν κάνατε την εγγραφή στο ΠΣΔ και πήρατε e-mail  της μορφής (axxxxx@sch.gr επικυρώσατε τον λογαριασμό σας  αλλά είναι ανενεργός (νομίζω), για να τον ενεργοποιήσετε θα πρέπει να γίνει είσοδος και έξοδος σε/από κάποια υπηρεσία του ΠΣΔ πχ από το webmail.sch.gr, όπου θα χρειαστεί να εισάγετε τα στοιχεία που αποκτήσατε (όνομα χρήστη και κωδικό) από το  ΠΣΔ.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

 1. Οι κηδεμόνες που ΔΕΝ λαμβάνουν e-mails από το σχολείο μας είναι επειδή δεν έχουν δηλώσει ΚΑΜΙΑ ηλεκτρονική διεύθυνση στο σχολείο μας.
 2. Στη παρούσα φάση λειτουργίας του σχολείου, δεν μπορεί να στείλει SMS στο κινητό τηλέφωνο σας για ενημέρωση.
 3. Αν θέλετε να λαμβάνεται ενημέρωση όπως και οι υπόλοιποι παρακαλώ στείλτε μήνυμα στο σχολείο (mail@3gym-lamias.fth.sch.gr) Ον/μο Κηδεμόνα —– e-mail κηδεμόνα —– για τον ον/μο μαθητή.

Ο διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Λαμίας

Δαφνάς Ιωάννης

Πληροφορικής M.Sc

Share.

Comments are closed.