4ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπ/κής Ρομποτικής Στερεάς Ελλάδας στο 3ο Γυμνάσιο Λαμίας

0

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, 09:00-15:00, 3ο Γυμνάσιο Λαμίας

Η Επιστημονική Ένωση Εκπαιδευτικής & Τεχνολογικής Καινοτομίας & Συνεργασίας “Εργαστήρι STEM” και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, συνδιοργανώνουν τον 4ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού,Γυμνασίου & Λυκείου των ΠΕ Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Βοιωτίας και Ευβοίας. Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Α/θμιας & Β/θμιας Στερεάς Ελλάδας.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Για κάθε σχολική βαθμίδα τίθενται διαφορετικοί εκπαιδευτικοί στόχοι, κι ως εκ τούτου διαφορετικές διαγωνιστικές κατηγορίες και διαγωνιστικά κριτήρια. Για το Δημοτικό ο φετινός διαγωνισμός προσκαλεί τους μαθητές να φανταστούν το συναρπαστικό μέλλον, κατασκευάζοντας μοντέλα με αυτοματισμούς σύμφωνα με το θέμα «Εποικισμός του Άρη».

Η διαγωνιστική πίστα του Γυμνασίου προσκαλεί τους μαθητές να κατασκευάσουν γρήγορα ρομπότ που θα επιλύουν προβλήματα που σχετίζονται με το ιστορικό θέμα «Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες (Φρυκτωρίες)».

Οι μαθητές του Λυκείου, όπως και πέρυσι, θα κληθούν να δημιουργήσουν μία κατασκευή ελεύθερης έμπνευσης, η οποία θα λειτουργεί με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα περιέχει αυτοματισμούς που λύνουν προβλήματα στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, σύμφωνα με το θέμα «Αειφόρος Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα».

Share.

Comments are closed.